Тийнейджъри убиха спортист, било им скучно (снимка)

share

Двама американски тийнейджъри бяха обвинени вчера за убийството на австралийски спортист в Оклахома, извършено "за да разсеят скуката си", съобщават световните медии.

Австралийският бейзболист Кристофър Лейн бе убит докато правеше своя джогинг по улиците на малкия град Дънкан. Двадесет и две годишният спортист бе в градчето със спортна стипендия.

15-годишният Джеймс Едуардс и година по-големият Чанси Луна бяха обвинени за убийството. 17-тгодишният Майкъл Дуейн Джонс е включен в обвинението като съучастник. Той е управлявал колата, от която са дадени смъртоносните изстрели.

Според главния прокурор Джейсън Хикс, цитиран от Sydney Morning Herald, двамата тийнейджъри, обвинени в убийство, може да получат доживотен затвор. Смъртното наказание не е отменено в Оклахома, но не може да се иска за непълнолетни.

"Те са били отегчени и просто искали да убият някого", каза пред ABCNews Дани Форд, шеф на полицията в Дънкан.

"Очевидно (убитият) е правел своя джогинг. Той е преминал през къщата, където са били тримата младежи, те са го нарочили, излезли са, качили са се на колата и са го последвали", уточни той. Простреляли са го в гръб и са избягали", добавя полицейският началник.

"Той беше просто дете в началото на живота си. Опитвам се да разбера направеното от тийнейджърите отиващо направо към лудостта", заявява бащата на жертвата.

Водещи новини

Още новини