Свалиха 101 деца от самолет, отказват да изключат телефоните си

share

Безпрецедентен инцидент се случи преди началото на полет между Атланта до Ню Йорк, съобщава CNET. Много голяма голяма група ученици бе помолена да напусне самолета, тъй като хлапетата масово отказвали да изключат своите мобилни телефони, пише сп. "Обекти".

Капитанът на самолета, летящ под знака на Air Tran, помолил учениците от гимназията "Джоел Брейвърман" в Ню Йорк да пазят ред и да спрат телефоните си, тъй като те пречат на правилното функциониране на уредите на самолета. Вместо това обаче никой не му обърнал внимание, а 6-мата учители, придружаващи групата, били безсилни да въведат ред.

При това положение капитанът и екипажа с помощта на летищните власти се принудили да свалят огромната група. Естествено това пък довело до скандал.

"Държаха се с нас все едно, че сме терористи", разказва Джонатан Зехави, един от учениците на борда на злополучния полет. "Никога досега не съм виждал подобно отношение".

Училището, което обслужва преди всичко еврейската общност в Ню Йорк, обещава че ще проведе собствено разследване на инцидента.

Водещи новини

Още новини