Стрелци в САЩ затриха трима за 24 часа

share

Най-малко трима са загинали в САЩ при инциденти със стрелба в САЩ.

В Чикаго неизвестен мъж е открил огън по група ученици и уби 15-годишната Хадия Педълтън, която участваше в церемонията по встъпването в длъжност на американския президент Барак Обама на 20 януари. При стрелбата са ранени още два деца. Полицията в Илинойс е обявила награда от 11 000 долара за престъпника.

По-рано във Финикс, Аризона, 70-годишен мъж влезе в офисграда и застреля най-малко един човека и рани двама. От полицията смята, че това не е случаен инцидент, а предумишлено убийство. Възрастният мъж е обяве за издирване и силите за сигурност посочват, че убиецът е въоръжен и много опасен.

Междувременно излязоха подробности около заложническата драма в Алабама. 65-годишният Джими Ли Дайкс, нападна вчера училищен автобус и застрелял шофьора. Той все още държи 5-годишно момче за заложник. Мъжът все още не е поставил условия за освобождаване на детето. Похитителят разрешава на отвлеченото момче да гледа телевизия и е позволил на му бъдат дадени лекарства. Според запознати мъжът е бил агресивен и е заплашвал с оръжие деца.

Инциденти стават в момент, когато Белият дом се опитва да затегне продажбата на оръжие. Пакетът мерки бе предложен след трагедията в училището Санд Хук, в Нютаув, Кънектикът. През декември Адам Ланза влезе в образователната и застреля 20 деца.

Водещи новини

Още новини