Путин: Срещал съм се с Павел Дуров в Кремъл

Getty Images, архив
share

В рамките на пленарна сесия на Източния икономически форум във Владивосток президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че "преди много години“ се е срещнал с основателя на Telegram Павел Дуров, който е разследван във Франция. По думите му срещата се е състояла в Кремъл по време на форум с бизнесмени. Среща между двамата в Баку, увери Путин, не е имало, съобщава Радио "Свобода“, цитирано от "Фокус".

Редица коментатори направиха предположения за такава среща - Дуров бе в Азербайджан по същото време като Путин.

Макрон защити предоставянето на френско гражданство на Павел Дуров

Руският президент сподели, че е мислел, че Дуров живее в Москва, въпреки че в действителност бизнесменът е напуснал Русия през 2014 година. Преди това той е живял в Санкт Петербург. На уебсайта на Кремъл в архива на съобщенията няма информация за участието на Павел Дуров в срещи с Путин. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви по-рано, че президентът на Русия "никога“ не се е срещал с Дуров.

Кремъл: Путин не е сключвал никакви сделки с Дуров

Отговаряйки на въпроси за войната в Украйна, Путин уточни, че офанзивата на украинските войски в Курска област е довела до "консолидация“ на руското общество. Според него расте броят на тези, които след началото на настъплението в Курска област сключват договори с Министерството на отбраната. По-рано говорителят Песков заяви, че нова мобилизация в Русия "не се обсъжда“.

Водещи новини

Още новини