NYT: Победата в Украйна е в ръцете на Русия

Freepik
share

Победата във войната в Украйна вече е в ръцете на Русия - западните съюзници на Киев нямат волята да я постигнат, коментират в редакцията на американския вестник The New York Times, пише "Фокус".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14297

Въпреки факта, че Западът разполага с ресурсите да "прекрати конфликта при условията на Украйна“, той "очевидно няма воля за победа“, се казва в статията. Западните лидери, които декларират подкрепа за Киев, продължават да третират конфликта като локален, в който имат малко задължения. В същото време победата в Украйна вече е "в ръцете на Русия“ и е "абсолютно постижима“ независимо от това "кой ще бъде в Белия дом догодина“ след президентските избори в САЩ, подчертава вестникът. И докато западните държави безпомощно наблюдават случващото се в Украйна, Русия "става все по-смела“, се допълва в статията.

Подоляк: Русия трябва да бъде принудена да участва в среща на върха за Украйна

Вестникът отбелязва, че Западът предоставя на Украйна помощ, "достатъчна, за да се предотврати разпадането на фронта“ в близко бъдеще. Това поставя Киев в "мрачна ситуация“ и в определен момент за властите в Украйна мирното споразумение при условията на Руската федерация ще "стане за предпочитане пред смъртта“.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14297

Водещи новини

Още новини