Украински атаки раниха 14 души в Херсонска област

Getty Images
share

При украински нападения в контролирания от Русия град Олешки в южната част на Херсонска област в Украйна са били ранени 14 души, включително няколко души в пазар, предаде Ройтерс, като се позова на назначен от Русия официален представител на местната власт.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14228

В Луганск, контролиран от Русия град в Североизточна Украйна, назначеният от Русия губернатор заяви, че украинските сили са изстреляли 12 ракети по различни цели, осем от които са били прехванати.

Губернаторът Леонид Пасечник написа в приложението "Телеграм", че броят на жертвите се уточнява.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е била в състояние да провери тази информация чрез независими източници, съобщава БТА. 

В Олешки ръководителят на местната администрация Андрей Алексеенко заяви, че осем души са били ранени при първоначалната украинска атака - обстрел на пазара в града.

В своя публикация в "Телеграм" Алексеенко заяви, че по-късно украински безпилотни самолети са атакували жилищни сгради в града, като са изпочупили прозорци и са предизвикали пожар, който е бил потушен от службите за спешна помощ. По думите му шестима души са били ранени.

Руските сили превзеха Херсонска област в първите дни след началото на руската инвазия през февруари 2022 г., но по-късно през същата година украинските войски си върнаха големи части от областта.

Град Олешки се намира в контролиран от Русия район от източната страна на река Днепър.

Междувременно ръководителят на местната военна администрация в град Херсон Роман Мрочко заяви, че двама души в града са били ранени при руски удар с дрон, предаде Укринформ.

Украинските власти наредиха евакуацията на няколко селища в източната част на страната

"Към този час двама мъже, на 76 и на 35 години, са ранени на територията на град Херсон в резултат на обстрел от страна на руските нашественически сили. И двамата пострадали са били ранени при удар с безпилотен самолет", отбеляза Мрочко.

По думите му по-възрастният мъж е бил откаран в болница с наранявания в следствие на експлозия и рана от шрапнел в крака. Медиците са оказали помощ на по-младия мъж на място.

Укринформ припомня, че руснаците обстрелват град Херсон от левия бряг на река Днепър.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14228

Водещи новини

Още новини