Украйна е свалила 17 от общо 18 дрона, изстреляни от Русия през изминалата нощ

gettyimages
share

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 17 от общо 18 дрона тип „Шахед“ над четири украински области по време на атаката на Русия през изминалата нощ, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14029

Руските атаки са предизвикали пожар в инфраструктурен обект в Хмелницка област, където е свален един дрон, съобщи областният управител. Противопожарните служби са работили по потушаването на пожара тази сутрин, като местните власти не съобщават за жертви.

Украинските военни свалиха осем дрона над южната Николаевска област, а областният управител не съобщи за щети. Руски дронове бяха свалени и над Запорожска и Херсонска област.

Руските сили са използвали и две балистични ракети „Искандер-М“ за атака срещу Днепропетровска област, съобщи украинската армия. Засега няма данни за щети от ракетната атака, посочва Ройтерс.

Украйна е използвала американско оръжие срещу Русия, за да защити Харков

Руските сили са пленили колумбийски гражданин, който се е сражавал в редиците на украинската армия, съобщи днес руското Министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Министерството посочи, че името на мъжа е Анхел Карденас Монтиля, и публикува видеоклип, в който той призовава други колумбийци да не участват във войната.

Ройтерс не може да потвърди тази информация по независим път, пише БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14029

Водещи новини

Още новини