В Одеса и Одеска област са въведени стабилизационни прекъсвания на електрозахранването

Getty Images
share

В Одеса и Одеска област са въведени стабилизационни прекъсвания на електрозахранването от 4 юни. Това съобщиха от "Укренерго". 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14034

"Ситуацията в енергийната система е тежка. Предвижда се дефицит в енергийната система. Ограниченията на потреблението ще важат за всяка област в страната от 00:00 до 24:00 часа всеки ден. Ще се използват почасови графици. При надвишаване на ограниченията е възможно да се приложат аварийни спирания за всички категории потребители", съобщават още от"Укренерго".

Националната енергийна компания също така информира за формирането на система за прекъсване на тока за всеки град, която ще работи от днес до 10 юни най-малко.

Според "Укренерго", съгласно новата система, ток може да няма от 4 до 12 часа на ден всеки ден.

Стабилизационните прекъсвания на електрозахранването за денонощие в Одеса предвиждат режим  – 3 часа има ток, 3 часа няма и 3 часа възможно спиране.

Украйна е загубила над 9 гигавата енергийни мощности в резултат на руските атаки

"От днес в Одеса е намален броят на трамваите и тролейбусите по маршрутите. Това решение е взето поради тежката ситуация в енергийния сектор, причинена от руските атаки срещу енергийния комплекс на страната", съобщиха от пресслужбата на градския съвет на Одеса. 

Намаляването на броя на електрическите превозни средства по маршрутите ще намали натоварването на енергийната система. 

По време на спирането на тока в Одеса магазини, обекти от сферата на обслужване, аптеки, ресторанти, кафенета  работят на генератори. Почти в целия град се чува силния бумтеж на генераторите, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14034

Водещи новини

Още новини