"Ислямска държава" пое отговорност за нападението в концертна зала в Подмосковието

YouTube
share

Действащата в Близкия изток джихадистка групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападението тази вечер в концертната зала "Крокус сити хол" в руския град Красногорск в Подмосковието, причинило смъртта на най-малко 40 души, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

Бойци на ИД "атакуваха голяма проява /.../ в покрайнините на руската столица Москва", твърди групировката в своя канал в приложението "Телеграм", цитирана от Франс прес.

Джихадистката групировка твърди, че след нападението нейният отряд "се е върнал безопасно в базата си".  Руските правоприлагащи органи заявиха, че издирват нападателите. Те не уточниха дали към 20:00 ч. по Гринуич в сградата още е имало заподозрени.

Според властите въоръжени мъже са открили огън в концертна зала в северно предградие на Москва по време на рок концерт, като са убили най-малко 40 души и са ранили над 100, предизвиквайки и пожар в залата.

Стрелба и експлозия в концертна зала в Москва, има 40 загинали и стотици ранени

Журналист от агенция РИА Новости, който е бил на мястото, каза, че нападателите, облечени в камуфлажни дрехи, са влезли в сградата, открили са огън и са хвърлили граната или запалителна бомба. Руските власти съобщиха, че е започнало разследване за "тероризъм".

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

Водещи новини

Още новини