Русия и Украйна съобщиха, че са свалили вражески дронове

Getty Images
share

Русия и Украйна съобщиха днес, че са свалили няколко вражески безпилотни летателни апарата. Това стана в деня, в който руснаците гласуват на президентски избори, които ще продължат до неделя, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13605

Министерство на отбраната на Русия съобщи в изявление, че е унищожило пет украински дрона и общо девет ракети над Белгородска област, намираща се на границата с Украйна. Два безпилотни летателни апарата са били неутрализирани над Липецка област, на около 400 километра южно от Москва, заяви губернаторът ѝ Игор Артамонов.

В навечерието на президентските избори в Русия Киев засили нападенията си, поразявайки цели все по-навътре в руската територия в отговор на атаките на Москва, отбелязва Франс прес.

Днес в изявление в социалните мрежи украинските военновъздушни сили обвиниха Русия, че през изминалата нощ са насочили 27 безпилотни самолета и осем ракети срещу Източна и Централна Украйна. В него се казва, че всички 27 дрона са били унищожени.

Одеска област отново е подложена на атака с дронове

Назначеният от Москва кмет на контролирания от руските сили град Донецк в Източна Украйна Алексей Кулемзин каза, че през изминалата нощ при украински обстрел срещу жилищна сграда в града са били убити три деца. Агенция Ройтерс не успя да потвърди твърдението чрез независим източник.

Кулемзин нарече обстрела варварски и заяви, че жилищната сграда, намираща се в Петровския район, е била поразена директно, вследствие на което е избухнал пожар. "Загинаха три деца - момиче, родено през 2007 г., още едно момиче, родено през 2021 г., и момче, родено през 2014 г.", написа той в профила си в "Телеграм". 

От своя страна, властите в Украйна съобщиха са загинали двама души в централния украински град Виница при удар срещу жилищна сграда, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13605

Водещи новини

Още новини