Володимир Зеленски: Украйна ще продължи да се сражава с Русия въпреки трудната контраофанзива

Булфото (архив)
share

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му ще продължи да се сражава с руските сили въпреки трудностите в настоящото ѝ контранастъпление и факта, че вниманието на лидерите на Запада е насочено към конфликта в Близкия изток, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13916

Зеленски каза още, че Въоръжените сили на Украйна не са се отказали да постигнат напредък на бойното поле тази година и изрази убеденост в този успех.

Президентът изрази увереност, че Украйна ще бъде в състояние да гарантира следвоенното си възстановяване без корупция. Държавният глава отбеляза, че Киев вече е показал значителен напредък в борбата с корумпираността.

Урсула фон дер Лайен впечатлена от реформите в Украйна

В същото време Зеленски изтъкна безпокойството на украинския народ от призивите на представители на Републиканската партия в САЩ да бъде намалена помощта за Киев.

Президентът на Украйна каза, че независимо от всичко личен избор на американците е за кого ще гласуват на президентските избори в страната и че след тях няма да стане ясно веднага какво би означавало за Украйна евентуално завръщане на Доналд Тръмп на президентския пост.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13916

Водещи новини

Още новини