Институтът за изследване на войната: Руските войски се подготвят за нова вълна от нападения срещу Авдеевка

Getty Images
share

Руските сили вероятно се подготвят за преминаване към фронтални атаки, водени от пехотата, за да компенсират големите материални загуби в Авдеевка през октомври, заяви американският мозъчен тръст Институт за изследване на войната, цитиран от Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13594

Свързан с Кремъл руски военен блогър твърди, че руските сили край Авдеевка до голяма степен са забавили темпото на сухопътните атаки северно и южно от града за сметка на силен непряк огън срещу украинските фронтови позиции и близките тилови райони.

Възможно е руските сили да провеждат кампания за отклоняване на вниманието на украинските части в района на Авдеевка, но по-вероятно е този силен огън да е въздушна и артилерийска подготовка на бойното поле преди нова вълна руски нападения.

Руската армия вече допусна най-голямото си поражение на фронта

Анализатори от Института за изследване на войната смятат, че ситуацията около Авдеевка се вписва в модела на провали на руския генерален щаб да усвои и приложи уроците от предишни неуспешни офанзиви в Украйна.

Украински военен говорител каза, че по данни към 29 октомври руснаците са загубили 6500 войници от началото на настъплението си към Авдеевка. Тази информация не е потвърдена по независим път, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13594

Водещи новини

Още новини