Руският посланик в САЩ към Вашингтон: Лицемери!

Getty Images (архив)
share

Русия каза на САЩ, че е лицемерно да критикуват срещата на високо равнище на президента Владимир Путин със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, тъй като Вашингтон е посял хаос и изпраща оръжия на свои съюзници по целия свят, предаде Ройтерс.

„САЩ нямат право да ни поучават как да живеем“, се казва в изявление на руския посланик във Вашингтон Анатолий Антонов (на снимката).

Процъфтяващото приятелство между Ким и Путин предизвиква тревоги у САЩ и техните съюзници, отбелязва Ройтерс. Вашингтон обвини Северна Корея, че е предоставила оръжия на Русия, но не е ясно дали са били извършени каквито и да било доставки.

Руският посланик в САЩ плаши с ядрена война

По думите на Антонов САЩ са създали коалиция в Азия, разширили са провеждането на военни учения близо до Корейския полуостров и доставят в Украйна оръжия на стойност милиарди долари.

Време е Вашингтон да изхвърли своите икономически санкции на бунището. Поддържането на еднополюсното господство, което американските официални представители толкова обичат, вече не е възможно, добави Антонов, цитиран от БТА.

Водещи новини

Още новини