Париж: Русия е в изолация, посещението на Ким Чен-ун го доказа

  • 12 септември 2023 15:59

  • 1552
  • 5
Париж: Русия е в изолация, посещението на Ким Чен-ун го доказа
© Getty Images (архив)

Визитата на севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, в Русия е знак за изолацията на Москва. Това заяви говорителката на френското министерство на външните работи Ан-Клер Льожандр, предаде Франс прес.

„Русия е изолирана до степен да се обръща към Северна Корея. Това е един много силен знак за нейната изолация в международен план“, допълни Льожандр.

Севернокорейският лидер пристигна в Русия днес за среща с руския президент Путин, припомня Франс прес. Според Вашингтон срещата би могла да приключи със споразумение за продажбата на оръжия в подкрепа на руската военна операция в Украйна.

Ким Чен Ун е пристигнал в Русия

Ким отпътува от Пхенян с блиндиран влак в неделя вечерта. Това е първото му задгранично пътуване след края на ковид пандемията. Той се видя с Путин през 2019 г. във Владивосток по време на последното му задгранично пътуване. Очаква се Ким и Путин да се срещнат в идните дни някъде в руския Далечен Изток. Москва не уточнява нито датата, нито мястото на срещата.

Путин е сега във Владивосток за участие в икономически форум, който приключва утре. После той ще посети космодрума "Восточни", който е на около 1000 километра от Владивосток. Путин не уточни какво  ще прави там, но заяви днес, че има предвидена програма и като стигне там, журналистите ще разберат каква е тя.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък съобщи за руски медии, че Путин и Ким ще дискутират деликатни въпроси, без да обръщат внимание на американските предупреждения, че ако се договорят за доставка на оръжия, ще бъдат наложени санкции, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1552 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
...,,- ,, 9

2023.09.13 | 10:59

5
Русия...Европа...запомнете го...това.

2023.09.12 | 20:22

3
На Земята живеят около 8 милиарда души ! 7 милиарда са с РУСИЯ ! Срещу нея е "златния" западен милиард ! Това са западните колониални страни , убивали , грабили , изсмуквали Африка , Азия , Латинска Америка 5 века ! Изолацията на РУСИЯ е ЛЪЖА !

2023.09.12 | 20:24

4
ИСТИНАТА Е !!!

2023.09.12 | 19:19

2
напротив, точно обратното, тепърва ще го разберат, без суровини европка ще произвежада това, в което е най добра- наркомани, ку'рволяк и пендали
гост

2023.09.12 | 16:18

1
Кой в Париж се итерисува от изолациите на новини бг...

Добави коментар

Водещи новини