Атакуваха Кремъл с дронове

pixabay
share

За опит за удар с дронове по резиденцията на руския президент Владимир Путин в Кремъл съобщават от президентската администрация в Москва. Нападението е осъществено снощи.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13980

"Към Кремъл са били насочени два безпилотни летателни апарата. В резултат на своевременните действия на военните и специалните служби с помощта на радиолокационни системи, устройствата са били изведени от строя. В резултат на падането им и разпиляването на осколки на територията на Кремъл няма жертви и материални щети", се посочва в съобщението.

В Украйна обявиха въздушна тревога; в редица области се чуха експлозии

Руският президент Владимир Путин не е пострадал и продължава да работи както обикновено, съобщава пресслужбата на държавния глава.

"Оценяваме тези действия като планиран терористичен акт и покушение срещу президента, извършен в навечерието на Деня на победата - 9 май, на който е предвидено присъствието и на чуждестранни гости. Президентът на Руската федерация не е пострадал при терористичната атака. Работният му график не е претърпял никакви промени, продължава да работи както обикновено", допълват в съобщението.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13980

Водещи новини

Още новини