Песков заговори за "вечна война"

Getty Images
share

Говорителят на руския президент Владимир Путин, който е издирват от Международния съд в Хага, Дмитрий Песков  е предупредил представители на руския културен и политически елит, че войната в Украйна ще се проточи.

Това пише The Guardian в своя статия, посветена на това как Путин се готви за "безкрайна война" със Запада на фона на проточилото се нахлуване в Украйна.

Според източника на изданието представителят на Кремъл е направил предупреждението по време на вечеря, състояла се в дома на високопоставен руски чиновник през декември 2022 г. 

"Предполагам, че очаквате да кажа нещо. Всичко ще бъде много по-тежко. Това е много, много за дълго.", казал Песков, приготвяйки се да вдигне тост. Това се случило в контекста на изразените пожелания на другите гости, изразили надежда за мир и завръщане към нормалния начин на живот.

Кремъл: Посещение на Путин в Турция не се подготвя

По данни на изданието думтите на Песков развалили настроението на гостите,  които в частни разговори се изказвали срещу войната: "Беше неприятно да се слуша речта му. Беше ясно, че той предупреди, че войната ще остане с нас още дълго време и ще трябва да сме готови за това." 

До момента самият Песков не е коментирал статията в The Guardian.
 

Водещи новини

Още новини