В Русия се разработва нов вид военна операция с използването на ядрено оръжие

Getty Images
share

В Русия се разработва нов вид военна операция с използването на ядрено оръжие. Това пише в статия в специализираното списание “Военна мисъл”, което се издава от министерството на отбраната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13392

Автори на статията са първият заместник-командир на ракетните войски със стратегическо предназначение генерал-лейтенант Игор Фазлетдинов и полковникът в оставка Владимир Лумпов.

Според тях Съединените щати планират “разгром” на Русия чрез “стратегическа операция”, чиято цел е унищожаването на възпиращия ядрен потенциал на страната.

За предотвратяването на “агресивния замисъл на Пентагона руските военни специалисти обсъждат и активно разработват операция на стратегическите сили за възпиране”.

Колко голям е ядреният арсенал на Русия и кой го контролира?

Целта на операцията е да бъде отразено въздушно-космическото нападение на Съединените щати и НАТО, да бъдат неутрализирани американските системи за противовъздушна отбрана, да не се допуснат загуби във въздушно-космическото пространство над допустимото, както и да бъдат нанесени “неприемливи щети” на агресора с помощта на съхранения ядрен потенциал на Русия, отбелязва БНР.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13392

Водещи новини

Още новини