ПВО пази Владимир Путин

Getty (архив)
share

"Система за противовъздушна отбрана (ПВО) бе разположена край резиденция на руския президент Владимир Путин", предаде медията от Киев УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13431

"Зенитноракетен комплекс "Панцир - С1" се появи в селището Заречие, което се намира на десетина километра до резиденцията на държавния глава на Руската федерация "Ново Огарьово", на около 30 километра западно от Москва", добави базираното в Киев издание.

"Системи за ПВО бяха разположени в центъра на руската столица", това съобщи украинският информационен канал Стопкор.

"Най-малко два комплекса "Панцир - С1" бяха монтирани на покривите на главната сграда на военното министерство и на търговски център. Двете здания се намират в сърцето на Москва и разстоянието между тях е около 700 метра", добави медията.

Киевският канал допълни, че обсегът на действия на "Панцир - С1" е 300 километра. Разстоянието от Украйна до Москва е 450 километра, тоест ракетите на "Панцир" нямат възможността да отбият евентуална атака от Украйна", посочи още Стопкор.

Новината бе коментирана от говорителя на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат. "Няма паника в Русия!", иронично заяви той, цитиран от УНИАН.

Военният напомни: Москва редовно "съобщава" как системи на руската ПВО свалят дронове, "излетели" от Украйна.

Руската ПВО свали неидентифициран обект край Саратов

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13431

Водещи новини

Още новини