Шойгу продължава с телефонните разговори - чу се с военните министри на Великобритания и САЩ

gettyimages (архив)
share

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе днес телефонен разговор с британския си колега Бен Уолъс, в който двамата са обсъдили ситуацията в Украйна, съобщиха руските новинарски агенции, цитирайки руското министерство на отбраната, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

Шойгу е изразил пред Уолъс "своите опасения, свързани с евентуални провокации от страна на Украйна да използва "мръсна бомба" - нещо, което руският министър каза също в телефонни разговори с френския и турския си колега по-рано днес. Русия засега не е представила доказателства в подкрепа на тези твърдения, посочва Ройтерс. По време на разговора си с Шойгу британският министър на отбраната Уолъс е отхвърлил твърденията на руския си колега, че западните държави улесняват плана на Киев да ескалира конфликта в Украйна. "Министърът на отбраната отхвърли тези твърдения и предупреди, че подобни тези не могат да бъдат използвани като претекст за по-голяма ескалация", посочи в изявление британското министерство на отбраната, предаде БТА. 

Военните министри на Русия и Турция обсъдиха войната в Украйна

По-късно Сергей Шойгу разговаря по телефона и с американския си колега Лойд Остин, като това е втори разговор между двамата в рамките на три дни, посочи в изявление руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс. Москва не даде повече информация за резултатите от разговора или за конкретните теми, които са били обсъдени. Двамата министри разговаряха преди това в петък за първи път от май насам.  

Франция и Русия желаят мирно решение на конфликта в Украйна, обяви френският военен министър

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

Водещи новини

Още новини