Руски хакери се прицелиха в главния прокурор Иван Гешев, той им отговори

bulphoto (архив)
share

Руската хакерска група "Килнет", която предприе атака срещу сайтовете на редица държавни институции в България, набеляза като своя персонална мишена – главният прокурор Иван Гешев. Това става ясно от публикации в Телеграм на хакерската група.

Хакер с никнейм KillMilk, сочен за един от лидеририте на хакерската група, е публикувал персонално послание срещу главния прокурор на Република България Иван Гешев, става ясно от публикацията.

"Килнет" с нова закана след хакерската атака към български институции: Това беше само предупреждение

По адрес на българския главен прокурор се отправят множество обидни послания.

Припомняме, че в събота часове след масираната хакерска атака, засегнала сайтовете на български държавни институции, главният прокурор Иван Гешев съобщи, че престъпното деяние е дело на руски хакери, като още тогава стана ясно и местонахождението на един от тях – руският град Магнитогорск. В неделя от държавното обвинение съобщиха, че благодарение на специален софтуер, вече са установили точното местонахождение и самоличността на един от авторите на хакерската атака.

От прокуратурата заявиха, че ще отправят и официално искане до руските власти за предаване на извършителя на злонамерената кибер-атака.

В понеделник от Софийска градска прокуратура допълниха, че зад мащабната атака на български интернет сайтове, стоят още около 150 руснаци, чиято самоличност и местонахождение е в процес на изясняване.

Няколко часа по-късно от "Килнет" отправят послание срещу ръководителя на българската прокуратура, с което превръщат Иван Гешев в мишена на Русия.

Малко по-късно Иван Гешев коментира заплахата с думите, че това няма да го спре да работи. Той подчерта, че не се притеснява. 

Водещи новини

Още новини