Путин нареди засилване на мерките за защита на Кримския мост

Getty Images, архив
share

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за засилване на мерките за защита на Кримския мост, енергийния мост и газопровода от Краснодарския край до Крим. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Путин възлага на Федералната служба за сигурност на Руската федерация правомощието да организира и координира мерки за защита на транспортния преход през Керченския пролив, електропреносния енергиен мост Руската федерация – полуостров Крим и магистралния газопровод Краснодарски край – Крим.

Ясно е кой стои зад взрива на Кримския мост

Според указа това се прави с цел повишаване на ефективността на мерките за защита.Правителството на Руската федерация трябва да приведе своите нормативни документи в съответствие с постановлението, подписано от Путин. То влезе в сила от датата на подписването.

Междувременно бе съобщено, че  ръководителят Крим Сергей Аксьонов удължава високото (жълто) ниво на терористична заплаха в някои райони на полуострова до 23 октомври.

Украински командоси взривили Кримския мост?

Той уточнява, че мярката ще важи за Армянск, Джанкой, Красноперекопск и Джанкойски и Красноперекопски райони.

Освен това, високото ниво на терористична заплаха ще бъде удължено за обекти на Министерството на транспорта на Република Крим, Министерството на жилищното строителство и комуналните услуги, Министерството на здравеопазването, Министерството на горивото и енергетиката, Министерството на промишлената политика, както и Държавния комитет за управление на водите и мелиорацията на Крим.

Водещи новини

Още новини