След танковете: Русия изчерпа и ракетите си от ново поколение, замени ги със стари от времето на СССР

Wikimedia Commons
share

Войната в Украйна продължава вече повече от три месеца и половина, а двете страни в конфликта започнаха да дават признаци на умора – не само по отношение на самите войници, но и провизиите започват да бележат недостиг.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13752

Ако през миналата седмица Украйна алармира, че зависи изключително много от военните доставки от Запада, за да продължи да се отбранява, Русия не се намира в по-добра ситуация.

По информация на британското Министерство на отбраната Русия е изчерпала модерните си и високо прецизни ракети, поради което ги е заместила с такива от времето на Студената война.

Лондон: Руснаците извадиха танкове от нафталина

Според Лондон въпросните ракети с тегло 5,5 тона не са толкова точни, в резултат на което са причинили "значителни странични щети и цивилни жертви" на украинските сили в региона на Донбас.

Когато се използват при наземна атака с конвенционална бойна глава, те са много неточни и следователно могат да причинят значителни странични щети и цивилни жертви, разясниха от Министерството на отбраната на Великобритания, цитирани от "Мирър".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13752

Водещи новини

Още новини