Порошенко се е опитал да напусне Украйна, но е бил спрян на границата?

УНИАН
share

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се е опитал да напусне страната, за да вземе участие в Парламентарната асамблея на НАТО във Вилнюс, но е бил спрян от гранични служители, съобщи украинската информационна агенция УНИАН, позовавайки се на информация от депутатката Ирина Геращенко.

По нейни думи Порошенко е трябвало да участва в Парламентарната асамблея на НАТО и за това е било подписано съответното разпореждане за командировка от председателя на Върховната рада (украинския парламент) Руслан Стефанчук, но не му е било позволено да премине през границата без да му се обясни какви са причините за това.

Петро Порошенко: Моля ви, затворете вашите пристанища за руски кораби

Вчера партията "Европейска солидарност" съобщи, че Порошенко "като част от състава на парламентарната делегация на Украйна ще вземе участие в ежегодното заседание на Парламентарната асамблея на НАТО", предаде ТАСС. Срещу бившия президент се води дело за доставки на въглища в Донбас през 2014 г. и 2015 г., припомня агенцията, предава БТА.

Той е обвинен във финансиране на тероризъм, държавна измяна и създаване на терористични организации. Ако бъде признат за виновен може да бъде осъден на до 15 години лишаване от свобода.

Водещи новини

Още новини