Русия е изправена пред неочакван проблем заради санкциите

Getty Images
share

Заради войната в Украйна, Русия е изправена пред множество западни санкции, но вследствие на тях идва и неочакван проблем, пише webpronews.com.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13534

На Русия й остават само два месеца, в които ще може да съхранява информацията си цифрово. Компаниите се изтеглят от Русия с рекордни темпове. Сред тях са и най-големите имена в технологичната индустрия.

Според BleepingComputer, това поставя Русия в несигурна позиция. По този начин й остават само два месеца цифрово съхранение, тъй като Microsoft, AWS и Google Cloud бойкотират страната. Русия просто няма нужния ресурс, за да се справи с вътрешните си нужди.

Редица възможни варианти са на масата. Сред тях Русия да поеме контрол над остатъчното оборудване от доставчици, които вече са напуснали страната. Според BleepingComputer, Huawei може да е друга опция. Първоначално компанията преустанови операциите си в Русия до 26-ти март 2022 г.

 

Китайската компания, обаче, има малко за губене. Тя вече беше санкционирана от САЩ. В момента за Huawei се открива шансът да спечели много като стане основният технологичен доставки на Русия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13534

Водещи новини

Още новини