Украйна: Руски сили нанесоха удари по цивилни, бягащи от Мариупол

Getty images
share

Руски удари срещу цивилни, бягащи от обсадения украински град Мариупол, са довели до жертви, съобщава БТА, като цитира изявление на украинската армия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14039

Конвой от мирни граждани, насочващ се към Запорожка област, е бил обстрелян с ракетни системи “Град” към 15:30 ч. (13:30 ч. по Гринуич), съобщи армията в "Телеграм", като публикува снимка на ранено и окървавено дете. “По първоначални данни има загинали”, съобщи армията.

Всяка сутрин минута мълчание в памет на жертвите в Украйна

Ранените са най-малко петима, включително едно дете.

Губернаторът на Запорожка област публикува снимки, на които се вижда засегнат от обстрела бял автомобил и обвини руските сили, че са обстреляли напускащите града с артилерия.

След серия от неуспехи поради липсата на прекратяване на огъня, евакуациите от Мариупол се ускориха. Жителите на стратегическото пристанище нямат храна и вода. Миналата седмица беше обстреляно родилно отделение в града, което предизвика международно възмущение.

Хуманитарният коридор, по който се движат колоните от превозни средства, свързва Мариупол със Запорожка област.

Общинският съвет на Мариупол обвини руските сили, че са нанесли удар и по театър, където са се укривали мирни граждани. Засега няма данни за броя на пострадалите.

Русия отрича да нанася удари срещу цивилни.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14039

Водещи новини

Още новини