Руски топразузнавачи арестувани по заповед на Владимир Путин?

Getty images (архив)
share

Двама високопоставени руски разузнавачи са били арестувани по заповед на руския президент Владимир Путин, съобщи израелската медия мигнюз.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13752

По данни на изданието под домашен арест са поставени началникът на Пето управление на Федералната служба за сигурност (външно разузнаване) Сергей Беседа и негов заместник.

"Беседа бе отговорен за разузнаването в Украйна и подготовката на посрещането на "освободителите". Неговият ръководеше пропагандната кампания", посочи още медията.

Според информацията на мигнюз държавният глава и върховен главнокомандващ не е бил доволен от тяхната работа, довела до провала на агресията.

По-рано днес депутатът от парламента в Киев Фьодор Вениславски заяви, че в руската армия, действаща в Украйна, се формират заградителни отряди. "Разполагаме с информация, че въпросните бойни единици се създават, за да попречат на руските войници да отстъпват под натиска на нашите сили", каза членът на комисията по национална сигурност и отбрана във Върховната рада.

Законодателят подчерта: Това показва, че врагът и силен, но не непобедим.

УНИАН припомни, че заградителни отряди са използвали съветските въоръжени сили по време на Втората световна война. Снабдени често пъти с по-добро оръжие войници, са насочвали дулата към другарите си, биещи се на първа фронтова линия срещу хитлеристите.

Руският посланик твърди, че няма планове за окупация на Украйна

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13752

Водещи новини

Още новини