Командир на проруските отцепници в Украйна предизвика Владимир Кличко

Getty (архив)
share

Командирът на батальона "Спарта" на така наречената Донецка народна република (ДНР) Владимир Жога предизвика световния и олимпийски шампион по бокс Владимир Кличко, написа газета.ру.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14028

Братът на бившия спортист - кметът на Киев Виталий Кличко - обяви вчера, че неговият роднина е станал част от териториалната отбрана на украинската столица.

Владимир Кличко се записа в запаса на украинската армия

Във връзка с това командирът на подразделението на отцепниците в Източна Украйна заяви: Ако Владимир Кличко е предприел тази крачка насериозно, а не в името на евтината и псевдопатриотична реклама, аз като защитник на ДНР го предизвиквам да се срещнем очи в очи и да се бием. Място на сблъсъка  може да е аерогарата в Донецк.

"Можем да използваме всякакъв вид огнестрелно оръжие -  пистолет, автомат, снайперска пушка или каквото и да е друго. Мисля, че американските инструктори са обучили бившия спортист как се борави с тези играчки за възрастни", каза още сепаратистът.

По думите на Жога, ако Кличко се е записал в териториалната отбрана на Киев само, за да натрупа политически капитал, това би било най-голямото разочарование за неговите фенове.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14028

Водещи новини

Още новини