Закопчаха бивш сътрудник на Путин в Черна гора

Getty images (архив)
share

Бивш сътрудник на руския президент Владимир Путин бе задържан в Черна гора, написа вестникът от Подгорица "Вести".

"Задържането на Игор Чуян стана в адриатическия курорт Тиват въз основа на международна заповед за арест, издадена от Интерпол по искане на Москва", посочи още балканската медия.

"Властите в Руската федерация обвиняват 55-годишния мъж във финансови злоупотреби в особено големи размери. Чуян като основен акционер и собственик на руска банка в периода 2012 – 2018 г. чрез сложни схеми е присвоил сума в размер на 4 милиона евро", допълни "Вести".

""Арестуваният през 2009 г. бе предложен от тогавашния премиер Владимир Путин за шеф на руската федерална служба за регулация на пазара на алкохолни напитки. Чуян пое ведомството, но приблизително година по-късно напусна позицията, мотивирайки се с лични причини. Той стартира бизнес с водка и подобни продукти, а после влезе и във финансовата сфера," разказа руският специализиран сайт ДП.

"Чуян бе обявен за международно издирване в края на 2019 г. Миналата година съд в Москва конфискува имущество за милиони евро в руската столица и нейните  околности", добави базираната в Москва медия.

Арестуваха кмет в Босна на рождения му ден

Водещи новини

Още новини