Путин призова новоизбраната Държавна дума да се бори с бедността в страната

  • 12 октомври 2021 21:48

  • 757
  • 2
Путин призова новоизбраната Държавна дума да се бори с бедността в страната
© gettyimages

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През призова днес депутатите от новоизбраната Държавна дума (долната камара на парламента) да се борят с бедността, описвайки явлението като "главния враг", пред който е изправена страната, съобщи БТА.

В Русия хората получават заплати средно от по няколкостотин долара на месец.

Владимир Путин посочи главните врагове на Русия

Путин каза на петте парламентарни групи да работят заедно, за да приемат нови закони, осигуряващи икономически растеж, и даде указания на правителството да осигури повече социална подкрепа на нуждаещите се.

Държавната дума се събра днес на първата си сесия след изборите, които се състояха преди повече от три седмици и бяха помрачени от многобройни сигнали за манипулации. Половината от депутатите в 450-местната Държавна Дума за първи път влизат в законодателния орган. При откриването на сесията изказване направи 84-годишната Валентина Терешкова, първата жена, летяла в Космоса (през 1963 г.), която похвали Путин като гарант за стабилност. Терешкова е една от малкото жени в Държавната дума - едва 16,7 процента от депутатите са жени.

Сред депутатите има знаменитости, спортисти и много бизнесмени. Много известни политици, избрани в Думата, обаче се отказаха от мандатите си и ги преотстъпиха на други кандидати, отбелязва независимият информационен сайт "Медуза".

Външният министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи и министърът на отбраната Сергей Шойгу също се отказаха от местата си в Държавната дума. Като цяло една пета от депутатите в долната камара на парламента са заели места, за които не са били избрани, съобщи "Медуза". Сега в държавната дума има пет партии, всички от които са смятани за лоялни към правителството на Путин.

Един от най-изявените критици на властите е изтърпяващия присъда опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), който бе изключен от участие на изборите, състояли се от 17 до 19 септември. Неговите сподвижници се оплакаха от масови изборни измами, а независими наблюдатели на вота регистрираха хиляди нарушения.

Руската Централна избирателна комисия отрече всички тези твърдения.

Мая Йорданова
757 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КОКИЧЕ

2021.10.13 | 14:33

2
БОЛЕН МОЗЪК.ДАВА ЛУДИ ПАРИ ЗА ОРЪЖИЕ ,ХОРАТА ЯДАТ ПЛЪХОВЕ/НУТРИИ/.

2021.10.13 | 06:37

1
В Раша било много хубаво

Добави коментар

Водещи новини