Сергей Лавров разкри какво предложение е получил от Владимир Путин

Getty images (архив)
share

"Руският външен министър Сергей Лавров каза, че за него е чест да получи покана да влезе в предизборната листа на партията на властта в страната му "Единна Русия", предаде РИА Новости.

"С огромна радост и чест приех предложението на нашия президент Владимир Путин да вляза в челната петорка на листата на "Единна Русия". Смятам да продължа със своята дейност по осъществяването на поръченията на държавния ни глава в областта на външната политика", заяви той в Москва на среща с щаба на политическата формация.

Сергей Лавров: Подложени сме на огромен натиск отвън

Освен Лавров първите пет позиции в листата на "Единна Русия" заемат военният министър Сергей Шойгу, главният лекар на Градската болница №40 в Москва Денис Проценко, детският омбудсман на Русия Анна Кузнецова и съпредседателят на Общоруския народен фронт (коалиция, включваща обществени организации и създадена през 2011 г. от тогавашния премиер в Москва Владимир Путин) Елена Шмельова.

Руските граждани ще избират 450 депутати в Държавната дума (долната камара на парламента в Москва) в периода 17-19 септември.

Водещи новини

Още новини