Зеленски съжалява, че Байдън не се е срещал с него, преди да се срещне с Путин

Getty Images/Guliver (архив)
share

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази днес съжаление, че неговият американски колега и съюзник Джо Байдън ще се срещне с руския президент Владимир Путин, преди да се е срещнал със самия него, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"За предпочитане беше срещата ми с Байдън да е преди срещата между Байдън и Путин", каза Зеленски в интервю, което даде за Ройтерс, Франс прес и Асошиейтед прес.

В него той упрекна от друга страна Кремъл, че бави неговата среща с руския президент. Зеленски добави, че повечето руски военни, които бяха преместени през пролетта близо до границата с Украйна, все още не са изтеглени оттам, допълва Ройтерс.

Зеленски иска от НАТО конкретни решения за членството на Украйна

Зеленски заяви още, че би искал да чуе ясно "да" или "не" от американския президент на Плана за членство на Украйна в НАТО, предаде Ройтерс. Той изтъкна желанието на Киев да се присъедини към алианса и подчерта, че Украйна показва, че всеки ден е готова за това, добавя Франс прес. Зеленски припомни, че страната му има нужда от това присъединяване повече отколкото други европейски страни, защото вече от седем години тя е във война.

Държавният глава освен това каза, че САЩ трябва да предоставят икономическа помощ на Украйна, добави Ройтерс.
 

Водещи новини

Още новини