Лидерка на беларуската опозиция: Май изгубихме

Getty (архив)
share

"Аз се опасявам, че ние изгубихме", това каза лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановска, цитирана от британския в. Дейли телеграф.

Според една от централните фигури на протестите, обхванали бившата съветска република през лятото и есента, тя и нейните съратници са принудени да водят тежка битка. "В Минск разполагат с оръжие, бюрократичен апарат, власт. Ние нямаме и една десета от тези неща", посочи още тя.

"Нашата борба вероятно ще бъде по-тежка и по-продължителна от очакваното. Хората в Беларус се измориха. Те са уплашени. Ето защо аз се опасявам, че ние изгубихме тази битка", допълни Тихановска.

"Ние продължаваме да преследваме нашата цел – да превърнем Беларус в демократична държава. Ние не спираме да оказваме натиск срещу властите по законните канали. Ние се реорганизираме, за да можем да подновим нашите акции в Беларус през пролетта", посочи още водачката на опозицията.

Беларус е разтърсвана от протести след президентските избори на 8 август 2020 г., които според опозицията са били манипулирани в полза на спечелилия поредния от 1994 г. мандат Александър Лукашенко. Той отрича резултатите от изборите да са били манипулирани.

Водещи новини

Още новини