Започнаха арести в Москва

Getty (архив)
share

Около 100 души са били арестувани пред сградата на Московския градски съд, предаде РИА Новости.

Задържанията са станали малко преди магистратите да започнат да обсъждат промяната на присъдата на опозиционера Алексей Навални. Критикът на властта в Русия е бил докаран в съда, а малко по-късно в сградата е влязла и неговата съпруга Юлия Навална.

Съдът ще заседава по искането за замяна на условната на Алексей Навални с ефективна

По време на изслушванията от Федералната служба за изпълнение на наказанията са поискали подсъдимият да бъде лишен от свобода за срок от три години и половина. Според представител на институцията Навални е нарушавал нееднократно условията за оставането си извън затвора.

През 2014 г. той е бил осъден на три и половина години затвор с петгодишен изпитателен срок за присвояване на финансови средства на компанията "Ив Роше".

Вчера прокуратурата е обявила, че ще подкрепи искането за замяна на условната присъда с ефективна с аргумента, че Навални многократно е нарушавал наложената му мярка за неотклонение "подписка".

Към 16 и 30 българско време съсдът се е оттеглил на заседание. "Решението на магистратите се очаква около 20 часа московско време (19 българско)", написа газета.ру.

 

 

Водещи новини

Още новини