Владимир Путин: Премиерът ни работеше активно, въпреки болестта

Getty (архив)
share

Премиерът на нашата страна Михаил Мишустин работеше активно, въпреки че бе в болница, това е казал руският президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Държавният глава днес е провел заседание с представители на органите на местната власт. "Министър-председателят на Руската федерация на 19 май е пристъпил към изпълнението на служебните си задължения", е посочил той. 

Ветеранка от ВСВ оздравя от коронавирус

Путин е допълнил, че е подписал указ за връщането премиера в Москва на работа. "Аз се радвам много, че господин Мишустин е оздравял", е казал още президентът.

Министър-председателят е прекарал почти две седмици в болница. Той е бил хоспитализиран на 30 април, защото е бил заразен с коронавирус.

Стопанинът на Кремъл се е спрял и върху със забавянето на изплащането на допълнителните възнагражденията на медиците на първа линия. Според него проблемът е бил в правителството.  

"Ако в документите на Министерския съвет всичко бе написано ясно лекарите, сестрите, фелдшерите и санитарите щяха да се получат парите. По-голямата част от здравните работници са си получили дължимото, но доколкото знам не всички", е заявил Путин.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини