Владимир Путин: Необходими са извънредни мерки

Getty (архив)
share

В борбата срещу COVID-19 са необходими извънредни мерки, това е казал руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Държавният глава днес е провел видеоконферентен разговор с членовете на висшия Евразийски икономически съвет." За да спрем разпространението на инфекцията, са необходими крути мерки, понякога те трябва да са извънредни", е заявил той пред държавници от няколко бивши съветски републики. "Пандемията удари целия свят. Нито една страна не може да победи тази опасна болест сама. Заради това е необходимо международно сътрудничество в борбата срещу COVID-19", е допълнил Путин.

Заразата продължава да убива в Русия

Стопанинът на Кремъл е посочил още, че пандемията е имала пагубни последици за икономиката. "Степента на мобилност на населението падна драстично. Търговията със стоки и услуги е затруднена, а индексите на световните борси са нестабилни. Същото се случва и на световните суровинни пазари", е посочил още президентът.

Путин също е казал, че страната му е предприела мерки и за преодоляване на икономическите затрудения. Ние сме отделили средства на стойност 1,2 процента от брутния вътрешен продукт", е допълнил той.

Владимир Путин: Ситуацията с коронавируса се влошава

Висшият Евразийски икономически съвет е колективен орган на управление на Евразийския съюз. В него участвуват президентите на Русия, Беларус (Александър Лукашенко), Казахстан (Касим Токаев), Киргизстан (Сооронбай Джеенбеков) и премиерът на Армения (Никол Пашинян).

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини