Лидер на проруски сеператисти в Украйна: Не сме сваляли Боинга

Getty (архив)
share

Ние нямаме нищо общо с трагедията от 17 юли 2014 г. Това е заявил високопоставеният проруски сепаратист в Украйна Игор Стрелков, предаде Скайнюз.

Бившият военен на министър на т.нар Донецка народна република (ДНР) е коментирал информацията, че прокурори в Холандия са го обявили за международно издирване във връзка със свалянето на малайзийския "Боинг". "Аз за пореден път казвам – нито аз, нито някой мой подчинен е стрелял по самолета с 298 души на борда", категоричен е бил Игор Стрелков с друга фамилия Гиркин.

Освен бившия полковник от Федералната служба за сигурност в Москва обвинители от Нидерландия са обявили за  издирване още двама руски граждани – бившия служител на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Дубински (Хмури) и Олег Пулатов, с прякор Гюрза. Последният е бил войник в частите със специално предназначение на ГРУ и шеф на разузнаването на отцепниците.

Четвъртият обвинен - украинският гражданин Леонид Харченко е бил командир на бойно подразделение от десетина души, действало в района по време на свалянето на "Боинга" на малайзийския авиопревозвач.

 

Водещи новини

Още новини