Има обвинени за сваления над Украйна малайзийски Боинг

  • 19 юни 2019 14:25

  • 1122
  • 1
Има обвинени за сваления над Украйна малайзийски Боинг
17 66дни
© Getty (архив)

Холандска прокуратура е повдигнала обвинения за убийство на четирима души във връзка със сваления през 2014 г. "Боинг" на малайзийска авиокомпания, предаде Би Би Си.

Обвинителите от Кралство Нидерландия днес са дали пресконференция. "Ние обявихме за международно издирване трима руски граждани - Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов, и един украинец - Леонид Харченко", са допълнили юристите. За мъжете се предполага се, че са изстреляли ракетата, ударила авиолайнера, изпълняващ полет от Амстердам до Куала Лумпур.

Самолетът е бил свален над район в Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Тогава там са се водили ожесточени боеве между проруски сеператисти и армията на Киев.  Всичките над 200 души борда са намерили смъртта си. 

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1122 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
55

2019.06.19 | 15:15

1

Гаранция давам,че са били пияни!!! Руский бич боли повече от турския! Казал го е Захари Стоянов! Всички видни революционери са били против Русия да ни освобождава! От 30год.живея в Студ.град и работех с хора. През 90-те дойдоха много руснаци и украинци да учат тук,повече от половината бяха замесени в сериозни престъпления!!! На последък дойдоха много турци да учат тук. Никога не са правили проблеми,пият си чая,играят домино и т.н. Кой както иска да го талкува!!!!

Добави коментар

Водещи новини