Путин: Искам да знам позицията на Зеленски за уреждането на конфликта в Източна Украйна

  • 27 април 2019 14:13

  • 3065
  • 7
Путин: Искам да знам позицията на Зеленски за уреждането на конфликта в Източна Украйна
© Getty

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заяви днес на пресконференция в Пекин, че иска да знае позицията на новоизбрания украински президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога за уреждането на конфликта в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

"Ако ние се срещнем един ден, ако започнат някакви преговори, което не изключвам, ние трябва да поговорим най-вече за това как да приключим конфликта в Югоизточна Украйна", заяви Путин в края на посещението си в Китай, където участва в международния форум "Един пояс, един път". Той отбеляза, че за уреждането на конфликта има "само един начин - изпълнението на Минските договорености".

Жителите на Украйна очакват от бъдещия президент на страната решение на конфликта в Донбас, защото "всички са уморени" от тази ситуацията, каза Путин. Той посочи също, че Москва обмисля възможността да облекчи процедурата за получаване на руско гражданство за всички украински граждани, а не само за жителите на сепаратистките области в източната част на страната.

В сряда Путин подписа указ, който опростява процедурата за получаване на руски паспорти от жителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР) в Източна Украйна.

 

Последвайте канала на

БТА
3065 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Хе,хе...?!

2019.06.19 | 22:25

7

Има ли трезвомислещ човек,който да вярва,че Крим ще бъде върнат на Украйна...?!

?!?!

2019.06.19 | 22:23

6

Украинските въоръжени сили обстрелват с артилерия почти ежедневно съгражданите си от Донецк и Луганск...!Кой им дава право да избиват своят народ,обстрелвайки жилищни блокове,училища и детски градини...!Нещо много бързо прихванаха от новите си американски господари...?!

Бандера

2019.04.27 | 17:23

2

Съветски Помиярю, рано или късно ще клекнеш ,държавата ти ще фалира , .... Ще върнеш и Крим и Донбас

Остап Бендер

2019.04.27 | 21:21

5

до Бандера и другите неуки тъмно сини човекоподобни.Ако почетете малко история,ще разберете че точно безродника Ленин (няма капка руска кръв и самосъзнание) преразпределя цяла южна Русия(до тогава Новоросия)към югозападните покрайнини (Украина) и отделя Малорусия под името република Белорусия,за да се сформира съюз-СССР напърво време от 3 уж републики,по късно 15,на основата на Руската империя.Логично е оразпадне сегашното изкуственно формирование-Украйна да се разпадне,като руснаците,поляците,унгарците,румънците,евреите да си вземат своето,а клоуна Лукашенко да бъде изметен от историята.Путин бави,но не забравя.

До Антон

2019.04.27 | 19:28

4

Ако Турция се настани у нас, понеже е втората по сила армия в нато, ти какво ще сажеш тогава?

Как така источна Украйна е руска?

Ти чуваш ли се, какво говориш ?

Ако беше руска, щеше да е Русия, а не Украйна !

Как може да има толкова тъпи хора ?

Антон

2019.04.27 | 17:31

3

Крим и Донбас са руски. Скоро и Изт.Украйна ща стане пак руска каквато е била и каквато трябва да бъде.

опорна то4ка

2019.04.27 | 16:03

1

Превеждам от комунистически на български език :" Изобщо не ме интересува позицията на Зеленски за източна Украйна " ! Знаете как е - на опаки гАвори Решетников

Добави коментар

Водещи новини