Юлия Тимошенко любовница на украински олигарх?

Getty (архив)
share

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко  вероятно има интимна връзка с олигарха от страната си Игор Коломойски, предположи киевската медия "Обозревател".

Таблодиът твърди, че негов журналист е засякъл политика и бизнесмена в луксозен варшавски хотел. "Може би Коломойски и Тимошенко са любовници, защото са били видени да излизат заедно от една стая", пише още изданието.

Анонимният автор на статията допълва, че дори двамата да нямат интимни взаимоотношения самата среща поражда спекулации. "Вероятно олигархът е лобирал пред лидера на партия "Баткившчина" да прокара негови интереси в законодателството. Бизнесменът и Тимошенко са били видени в петък, в същия ден когато украинският парламент започна да разглежда проектозакона за създаването на Антикорупционен съд", отбелязва "Обозревател".

Коломойски е роден през 1963 г. Неговото богатство миналата година е било оценено на 1 млрд. долара и той се нарежда сред шестте най-богати украинци. Предприемачът има фирми в областта на металургията, финансовата сфера, авиацията и други. Властите в бившата съветска република на няколко пъти започваха разследване срещу него по обвинения за незаконно придобиване на компании. До съд обаче не се стигне, припомня медията.

 

Водещи новини

Още новини