Няма данни да има оцелели при катастрофата на руския Ту-154

share

26-и декември ще бъде ден на национален траур в Русия в памет на загиналите при катастрофата на руския самолет Ту-154 в Черно море.

Това обяви руският президент Владимир Путин и обеща сериозно разследване на причините за инцидента, информира БНР. 92-ма души се намираха на борда на самолета, който се разби минути след излитането си от летището в Сочи. Сред пасажерите е имало военнослужещи, представители на медиите и музиканти от известния хоров ансамбъл "Александров". Всички те са пътували към руската военна база "Хмеймим" в Сирия, за да поздравят за Новата година руските военни, намиращи се там. Според руското министерство на отбраната няма данни да има оцелели при инцидента.

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на близките на загиналите и обеща разследване на причините за трагедията. Семейството на всеки загинал военнослужещ от полета на ТУ-154, ще получи застрахователна компенсация около  92 000 евро.а правителството е поръчано да създаде комисия, която ще бъде оглавена от министъра на транспорта. Ще бъде проведено щателно разследване на причините за катастрофата и ще направим всичко, за окажем подкрепа на семействата на загиналите. Утре в Русия ще бъде ден на национален траур", каза Владимир Путин.

Открити са телата на 10 загинали при катастрофата на руски военен самолет в Черно море, съобщи руското министерство на отбраната. На борда на машината се намираха 84 пътници и 8 души екипаж. В района на катастрофата продължават издирвателните дейности, като в тях участват 27 кораба и плавателни съда, 37 водолази, четири хеликоптера, безпилотни самолети и апарати за дълбоководно търсене. Сформиран е район на търсене в рамките на 10,5 квадратни километра.

Образувано е наказателно производство във връзка с катастрофата. Основната версия за нея е техническа неизправност на самолета Ту-154, съобщи агенция "Интерфакс", като се позова на източник от службите на извънредните ситуации. Според източника грешка на пилота е малко вероятна, защото той е имал много опит. На практика се изключва и версията за терористичен акт, посочи "Комсомолская правда", защото всички на борда са се познавали, а и пътниците на подобни полети биват сериозно проверявани.

Водещи новини

Още новини