Украинската тенис легенда Андрий Медведев уби човек в пътен инцидент

share

Най-популярният и успешен украински тенисист Андрий Медведев отне живота на пешеходец след пътнотранспортно произшествие.

Инцидентът е станал в селцето Глевах, като 37-годишният Медведев е прегазил със своя джип "Тойота" местен жител. 27-годишният Андрей Зенковски е починал на място от получените тежки рани.

Според украинската преса бившият тенисист е бил в нетрезво състояние, като дори не е спрял, след като е прегазил пешеходеца. Медведев е заплашен с лишаване от свобода от три до осем години. Засега той отрича да е причинил инцидента, като твърди, че не той е бил зад волана, пише dnevnik.bg.

Андрий Медведев е единственият украински тенисист, достигал финал на турнир от Големия шлем. През 1999 г. той губи мача за титлата на "Ролан Гарос" от Андре Агаси, като повежда с 2:0 сета, но допуска обрат при единствената титла на легендарния американец в Париж.

Медведев има също четвърфинал на Australian Open през 1995 г. и на US Open през 1993 г., като е достигал и четвърти кръг на "Уимбълдън" през 1994 г. В кариерата си има 11 титли от календара на АТР, като 4 от тях са от сериите "Мастърс".

Водещи новини

Още новини