Путин: Все още пазя членската си карта за Комунистическата партия

Getty Images/Guliver
share

Владимир Путин призна, че все още пази членската си карта за съветската Комунистическа партия. „Не съм изхвърлил моята партийна карта, не съм я изгорил”, призна руският президент по време на среща с поддръжници.

„Не мога да кажа, че бях абсолютно идеологически комунист, но наистина я пазя”. Путин допълни, че все още много харесва комунистическите идеали, но те не били добре приложени от съветските лидери. Според него идеите били много близки до Библията.

„Това са добри идеи – равенство, братство, щастие, но практическото въплъшение на тези велики идеи в нашата страна беше далеч от това, което измислиха социалистическите утописти”, смята руският президент.

Руският президент Владимир Путин обясни защо критикува Ленин, но прикани да се внимава в дискусиите по въпроса за погребването на тялото на основателя на СССР.

"Трябва да се подхожда внимателно при обсъждането на деликатни въпроси като на изваждането от мавзолея на тялото на Владимир Ленин и неговото погребване", каза руският президент по време на пленарно заседание на Общоруския народен форум, чийто председател е самият той, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

По думите му към въпроса за "препогребването" на водача на болшевишката революция не трябва да се предприемат никакви стъпки, които да разделят обществото в Русия.

"Необходимо е то да бъде сплотявано", заяви Путин. Въпросът за Ленин бе отправен към президента от участник във форума, състоял се в южния град Ставропол.

Водещи новини

Още новини