Украйна: Дарт Вейдъри и Йода на местния вот и преговори в Париж

gettyimages
share

44-ма кандидати с името Дарт Вейдър за общински съветници са регистрирани в украинския град Одеса, предаде РИА Новости.

Жителите на източноевропейската страна ще избират представители в органите на местната власт на 25 октомври. Избирателната комисия в черноморското пристанище е регистрирала 44-ма адаши на главния отрицателен герой в сагата "Междузвездни войни". Кандидатите са издигнати от Интернет партията в града, като сред тях има и една жена. Същата политическа формация е издигнала и претендент за местния парламент в Одеса с името на джедая Йода.

Местният вот ще се проведе на фона на продължаваща повече от година война между проруските сепаратисти подразделения под командването на Киев. През февруари т.г. в беларуската столица Минск бяха договорени условията за постигането на мирно решение на конфликта.

Днес руският президент Владимир Путин пристигна в Париж, където с френския си колега Франсоа Оланд и с германския канцлер Ангела Меркел ще обсъди ситуацията в Украйна. От Кремъл отрекоха Путин да има запланирана среща с украинския президент Петро Порошенко. По-рано медии в Киев заявиха, че руският държавен глава ще се срещне с украинския си колега.

Водещи новини

Още новини