Путин: Литовците да идват да живеят при нас в Русия

Getty Images/Guliver
share

Руският президент Владимир Путин, който от вчера е в Калининградска област - руски анклав между Полша и Литва с излаз на Балтийско море - покани литовците да отидат да живеят в Русия.

В разговор с временно изпълняващия длъжността губернатор на областта Путин отбеляза, че населението на Литва намалява, съобщи ТАСС.

"Скоро няма да има кой да идва (в Калининградска област). Колко беше населението на Литва преди, в съветско време?", попита Путин. Губернаторът Николай Цуканов каза, че по съветско време в Литва са живеели повече от 3,5 милиона, а сега там са останали само около 1,4 милиона. "Повече от половината са заминали от страната. Да идват при нас", каза Путин.

В същото време той призова руснаците да не се радват на проблемите, които имат съседните страни, каза, че всеки си има проблеми и нека Русия си решава своите, съобщи руският информационен портал РБК.

Путин ще участва в тържествата по случай Деня на Военно-морския флот на Русия в град Балтийск, Калининградска област. Путин ще присъства на парада в акваторията на Калининградския морски корабоплавателен канал, пише БТА.

Водещи новини

Още новини