Русия: Готвената конституционна реформа в Украйна е пародия

  • 17 юли 2015 20:48

  • 2670
  • 12
Русия: Готвената конституционна реформа в Украйна е пародия
© Getty Images/Guliver

Русия заяви, че проектът за конституционна реформа в Украйна, който се предполага да даде повече автономия на източните сепаратистки региони, е пародия на мерките, които властите в Киев трябва да приложат по силата на мирните споразумения, предаде Франс прес.

Проектът за реформа "е бил изготвен не само без (участието на) истинските представители на Донецк и Луганск, но и без изобщо да се вземат предвид интересите на Югоизточна Украйна", се казва в изявление на руското външно министерство, в което се говори за представителите на самопровъзгласените проруски републики в тези два украински града.

"Опитът да се представи този текст като някакво изпълнение на ангажиментите на Киев в рамките на Минските споразумения е пародия, която не бива да заблуждава никого", се добавя в изявлението, цитирано от БТА.

Вчера украинските депутати направиха първата стъпка към реформа на конституцията, която трябва да даде повече правомощия на регионалните и общински власти, но без да потвърди окончателно полуавтономния статут на териториите под контрола на бунтовниците. Според проекта за реформа този специален статут ще се определи в отделен закон и ще важи само три години. Децентрализацията и специалният статут на сепаратистките Донецка и Луганска област бяха предвидени в мирните споразумения, подписани в Минск през февруари с посредничеството на германската канцлерка Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд, в присъствието на руския президент Владимир Путин.

"Призоваваме украинската страна да престане да изгражда преструвка на процес на политическо уреждане на конфликта и тясно да се придържа към духа и буквата на споразуменията Минск-2", заявява руското външно министерство.

Проектът на конституционната реформа в Украйна е изпратен в Конституционния съд, който трябва да одобри текста преди депутатите да го гласуват на две четения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2670 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2015.07.26 | 18:07

12
Ей малоумен боклук,Виктория Нюланд си призна,как САЩ са дaли милиарди за преврата в Киев!
.

2015.07.23 | 14:50

11
Чърчил го казва:Това заслужават българите загдето вдигнаха ръка срещу своята освободителка Русия.Светът може да ни използва, но ни презира заради вас тъпи русофоби Неблагодарността се наказва с изтребление до крак , защото неблагодарника ще предаде всекиго

2015.07.23 | 12:04

3
АБЕ ТРОЛОВЕ , НЕ СТАВАЙТЕ СМЕШНИ ,ЧЕ САЩ ДАЛИ ПАРИ НА УКРАЙНА ЗА ПРЕВРАТ ! АМИ НАЛИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ В УКРАЙНА НА ВЛАСТ БЯХА РУСКИТЕ ШПИОНИ , А ВИЕ ТВЪРДИТЕ ЧЕ САЩ Е ДАЛА ПАРИ НА УКРАЙНА ЗА ПРЕВРАТ ! И КАК СТАВА ТОЗИ ФОКУС ,РУСКИТЕ ШПИОНИ ВЗИМАТ ПАРИ ОТ САЩ И САМИ СИ ПРАВЯТ ПРЕВРАТ ,ТАКА ЛИ ?!

2015.07.23 | 14:50

10
оранжева революция, арабска пролет и т. н. така се казват проектите на ЦРУ с основна цел разграбване на тези държави ресурси, полезни изкопаеми, пазари .Сценария се повтаря и повтаря .

2015.07.21 | 12:07

2
Гурбетчия - минетчия,тъп турски педераст!
ГУРБЕТЧИЯ

2015.07.23 | 12:05

8
МНОГО НАХАЛНИ ЕЙ ,НЕ СТИГА ЧЕ РАЗРУШИХА ДЪРЖАВАТА НА ХОРАТА ,А СЕГА ИСКАТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЕПАРАТИСТИТЕ НАЙ-ОФИЦИАЛНО ДА БЪДАТ КАНЕНИ НА СЪБРАНИЯ В КОИТО СЕ ВЗИМАТ ВАШНИ ЗА УКРАЙНА РЕШЕНИЕ И ЗА ТЕЗИ РЕШЕНИЯ ДА СЕ ИСКА МНЕНИЕТО НА ПРОРУСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ ! БОГ ДА ПАЗИ ВСЯКА ДЪРЖАВА ОТ РУСКИ МАЛЦИНСТВА ,ВСЕ ЕДНО ДА ИМАШ ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ !

2015.07.23 | 12:06

9
САЩ разрушиха Украйна,като направиха преврат и свалиха законно избрания президент!

2015.07.23 | 12:05

6
ДО МАЛОУМНИЯТ РУСКИ ТРОЛЬ - АБЕ ТЪПАНАР ,НИКОГА В УКРАЙНА Е НЯМАЛО АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ НЕЗАВИСИМО С ОПОЗНАВАТЕЛНИ ИЛИ БЕЗ ОПОЗНАВАТЕЛНИ ЗНАЦИ ,НО РУСКИ ВОЙСКИ БЕЗ ОПОЗНАВАТЕЛНИ ЗНАЦИ СА В УКРАЙНА ЗА ДА РУШАТ УКРАЙНА ,ТАМ СА БЕЗ ПОКАНА ОТ УКРАИНСКАТА ДЪРЖАВА ! А СЕГА В УКРАЙНА АКО ИМА АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ КОИТО СА ТАМ ДА ОБУЧАВАТ УКРАИНСКИТЕ СИ КОЛЕГИ ,ТЕ СА ТАМ ПОРАДИ ОФИЦИАЛНА ПОКАНА ОТ УКРАЙНА ! ТЪПИ РУСКИ ЛАЙ.НАРИ !

2015.07.23 | 12:05

7
Порошенко и Яценюк не представляват Украйна,защото за превратаджии и бандити!

2015.07.23 | 12:05

4
ЕЙ ТЪПИ РУСКИ АЛКОХОЛИЦИ ,АМЕРИКА ДАЛА ПАРИ ЗА ПРЕВРАТ ?! АМЕРИКА ДАВА ЗАЕМИ ,А ВСЯКА ДЪРЖАВА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА С ПАРИТЕ ! ЕВРОПА КАТО ДАВА ПАРИ НА ГЪРЦИЯ ,ЗА ПРЕВРАТ ЛИ ГИ ДАВА ?! В КОЙ ДОКУМЕНТ ОФИЦИАЛНО Е ПОДПИСАН ДОГОВОР ,ЧЕ САЩ ДАВАТ ПАРИ НА УКРАЙНА С КОИТО ДА СЕ ИЗВЪРШИ ПРЕВРАТ ?!
РОБЕРТ

2015.07.23 | 12:05

5
ЦРУ документи не издава.А що се отнася от къде се знае американски сенатори най отговорно го заявиха пред Американският сенат и мисля ,че те са съвсем малко по запознати от ваше русофобско величие.

2015.07.18 | 11:50

1
артистите се наиграха.

Добави коментар

Водещи новини