Русия: Да се наложат санкции на Киев

share

Русия обвини Украйна, че не изпълнява мирните споразумения от Минск и прикани посредниците Германия и Франция да въздействат на украинското правителство да изпълнява ангажиментите си, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Страните, които действат като гаранти на Минските споразумения, Русия, Германия, Франция, би трябвало да поемат своята част от отговорността за това условията да се изпълняват", каза днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Да се пренебрегва това, че една от страните не изпълнява споразуменията, не допринася за нормализирането на ситуацията, а по-скоро за обратното", добави той.

По думите на Песков щом Киев не изпълнява споразуменията, е логично да му бъдат наложени санкции. Същевременно той призна, че единственото, което може да направи в случая руската страна, е "да изрази съжаление, че никой не иска да следва очевидната логика", а всички се опитват да обвиняват Русия във "всички смъртни грехове".

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин поясни, че в случая не може да бъдат предявявани официално претенции към Париж и Берлин, тъй като те са гаранти, а не участници в конфликта в Източна Украйна.

Водещи новини

Още новини