Киев: Никой не иска война в Европа (обновена)

gettyimages
share

Никой не иска нова война в Европа, каза украинският премиер Арсений Яценюк, предаде РИА Новости.

Министър-председателят на източноевропейската страна заяви след срещата си със словашкия си колега Роберт Фицо заяви: Украйна напълно разбира, че конфликтът в източната част на страната не може да бъде решен само с военни средства. Никой не иска нова или мащабна война в Европа.

Думите на Яценюк дойдоха малко след като в Москва започнаха преговорите за кризата между руския президент Владимир Путин, държавния глава на Франция Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел. Тримата политици търсят дипломатическо решение на проблема.

Преди да пристигнат в Москва Меркел и Оланд вчера проведоха преговори с украинския президент в Киев. Днес от канцеларията на Петро Порошенко заявиха: Не е ставало дума за федерализация на страната. Украйна ще остане унитарна държава. С тези думи Киев коментира твърденията на британския в. Индипендънт. Изданието заяви, че някои райони на Източна Украйна ще получат по-голяма самостоятелност.

Преди началото на срещата РИА Новости публикува коментар на Михаил Горбачов. Първият и последен съветски президенти изрази своя оптимизъм за намиране на дипломатическо решение на кризата.

Водещи новини

Още новини