Дипломат от САЩ: Путин ще свали Медведев скоро

gettyimages
share

Руското правителство на Дмитрий Медведев може да бъде уволнено скоро, каза бившият посланик на САЩ в Москва Майкъл Макол, пише газета.ру.

Според дипломата президентът на най-голямата по територия държава в света Владимир Путин може да направи изненадващ ход в близките седмици или дори дни. Макол смята, че държавният глава не може да си позволи лукса да пази сегашното състояние на икономиката и ще бъде принуден да действа. Бившият представител на Вашингтон в Москва отбелязва и наличието на паника сред руския икономически елит. "Това принуждава Путин да действа по-внимателно", каза още Макол.

Днес от Кремъл заявиха, че кабинетът в Москва и централната банка на страната предприемат всички мерки за спиране "вакханалията на валутния пазар". През последните няколко дни рублата се срина, като вчера в северното пристанище Мурманск едно евро се търгуваше за 150 рубли. Заради падането на националната валута много руснаци се втурнаха към обменните бюра, за да си купят долари и евро. Премиерът по-късно обяви, че Русия има запаси и може да се справи с кризата.

Днес банка с централа в Москва обяви, че е спряла да отпуска кредити на физически лица. Финансовата институция обаче продължава да дава заеми на фирми.

Водещи новини

Още новини