Русия: Западът да осъзнае отговорността си за Украйна

gettyimages
share

Москва разчита Западът да осъзнае своята отговорност за събитията в Украйна и да окаже влияние върху тези, които не искат мир в източноевропейската страна, заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

"Ние също така работим със западните си колеги, най-вече тези от Европейския съюз и САЩ, които могат да упражнят реално влияние и върху тези отряди, които не подчиняват на централната власт в Киев. Ние знаем, че Западът може и трябва да предприеме такива крачки", допълни дипломат номер едно на Кремъл. Той също призова украинският премиер в оставка Арсений Яценюк и президентът на източноевропейската страна Петро Порошенко да се откажат от силовия начин за решение на кризата.

Думите на руския външен министър са по повод приключилата вчера среща Берлин на Лавров с колегите му от Украйна - Павло Климкин, Германия - Франк-Валтер Щайнмайер и Франция Лоран Фабиус. Лавров каза по-рано, че дипломатите са постигнали споразумение в Югоизточна Украйна да бъде доставена хуманитарна помощ.

Водещи новини

Още новини