Травеститът Кончита - №1 по продажби в Русия

Getty Images/Guliver
share

26-годишният травестит Кончита Вурст, който спечели тазгодишната Евровизия, стана номер 1 по продажби в Русия. Това се случи въпреки бурната реакция на политиците в Москва и надигналото се недоволство срещу сексуалната ориентация на победителя, съобщава в. "Преса".

Вурст, чието истинско име е Томас Нойвирт, стигна първата позиция в руската версия на сайта за сваляне на песни Айтюнс. В класацията за сингли изпълнението заема 6-о място.

За сравнение, парчето на руските изпълнителки на Евровизия - сестрите Толмачеви, е седмо.

В същото време властите на Москва отхвърлиха подаденото заявление на гей активисти да организират парад в чест на Кончита Вурст. Ръководителят на отдела по сигурността към Московска община Алексей Майоров заяви пред Интерфакс, че шествието е било забранено заради опасения от сблъсъци между хомосексуални и техни опоненти.

Миналата година Думата прие закон, който забранява гей пропагандата сред малолетни. Руските власти рутинно отхвърлят молби за демонстрации в защита на хората с различна сексуална ориентация, отбелязва АП.

Всенародните тържества в чест на победителя от Евровизия в родната му Австрия вчера продължиха. Снощи Кончита Вурст трябваше да бъде приета от канцлера Вернер Гайнман, след което да изнесе концерт на Балхаусплац.

Водещи новини

Още новини